www.Astrostar.ro
Home Page Home Page

Astrostar » Articole in publicatii » Dincolo de Pluton

Sa privim dincolo de Pluton!

Articol publicat in revista "Lumea Misterelor"

Iata ca dupa aproximativ 70 de ani, cati s-au scurs de cand ultima planeta ce orbiteaza in jurul Soarelui a fost descoperita, astronomii au venit cu noi informatii referitoare la corpuri ceresti aflate dincolo de frontiera trasata de Pluton.
Cei trei planetoizi Quauar, Varuna si Sedna urmeaza exemplul lui Pluton, care si el, considerat la inceput tot un planetoid, neintrunind caracteristicile unei planete, a demonstrat cu timpul, prin influentele sale astrologice, ca merita sa fie ridicat la rangul de planeta, la fel ca si celelalte noua.
Quauar descoperita in iunie 2002, avand jumatate din diametrul lui Pluton, se afla acum in zodia Sagetatorului si este neutru ca si Mercur. Mitologic simbolizeaza marea forta a Creatiei, care prin puterea ritualurilor a dat viata marilor zeitati reprezentand Cerul, Pamantul, Soarele, Luna, Marea, Visele, Hrana sau Lumea subterana. Ritualurile constau in principal din cantece si dansuri. In cea de-a noua zodie, Quauar amplifica prin influenta in aceasta perioada, dorinta oamenilor de a se redescoperi in armonie cu natura si cu fortele universale, abordand tehnici si ritualuri variate, pe care le adauga fara piedica religiei din care fac parte. Un ritual nu mai apartine doar unei singure tari sau zone sau cult, ele acum pot circula liber, Quauar spargand aceste granite.
Varuna a fost descoperita in noiembrie 2003. Are un diamentru de 900 km si lumineaza puternic. Acum se gaseste la 13 grade in Rac si poarta denumirea unuia dintre cei mai importanti zei vedici. Varuna era considerat divinitatea suprema, creatorul cerului, pamantului si vazduhului, paznicul ordinii cosmice si al moravurilor. Este un zeu masculin, nocturn, cel care stie gandurile tuturor, acopera totul si pedepseste pe cei care nu-si tin cuvantul. Asemenea lui Neptun, Varuna este simbolizat de elementul apa. Pozitia sa in Rac, poarta prin care spiritele intra in lume, produce modificari in constiinta omenirii si este responsabil de stari psihice negative, ale celor ce desconsidera grav raporturile de familie sau isi neaga originea, fie ea chiar divina.
Sedna este cel mai indepartat si rece obiect din sistemul solar. A fost recent descoperit, la 15 martie 2004. Are o traiectorie ciudata, luandu-i 10.500 de ani pentru a se roti in jurul Soarelui. Ca dimensiune este asemenea planetoidului Quauar. Legendele tinuturilor inghetate spun ca Sedna a fost o fata vanitoasa ce nu dorea sa se marite, considerand ca nimeni nu-i merita frumusetea. In cele din urma, pentru ca avea sa aleaga intre a muri de foame, fiind saraca, si a se marita de nevoie, a cazut prada unui sot ce s-a dovedit a fi un corb sinitru ce luase infatisare de om.  Sedna era nefericita si locuia alaturi de sotul ei printre stancile de pe malul apelor inghetate. In timpul luptei dintre tatal sau, ce venise sa o slaveze, si sotul diabolic, se isca o cumplita furtuna pe mare si ea a cazut pe fundul apei, amortita de frig. Din degetele si mainile sale descompuse s-au nascut focile, balenele, pinguinii si toate animalele ce traiesc la Polul Nord. Denumita dupa Zeita marilor inghetate si a furtunilor, Sedna aflata acum in traiectoria sa cel mai aproape de Pamant, se gaseste in zodia  Taurului. Taurul este guvernat de Venus, planeta feminitatii, frumusetii, caldurii senzuale, dar si a prosperitatii materiale. Insetata de toate aceste haruri venusiene, Sedna soarbe lacoma tot ce intalneste in drumul sau, lasand in urma inghet. Ea reprezinta o invitatie de transcendenta a valorilor materiale trecatoare, catre valorile spirituale eterne, ce se aseaza mai presus de frumusetea fizica, poftele nelimitate si goana dupa agoniseala, simbolizate de zodia Taurului.
Vom vedea in ce masura, de-a lungul timpului, astrologii vor atribui acestor trei corpuri ceresti, o mai mare importanta.

Cristina Demetrescu

 

Home Page ContactContact Home PagePrima Pagina | Previziuni 2018
Karma | Interpretare Natala | Previziuni | Compatibilitate, Relatii
Astrologie Orara | Numerologie | Sfaturi Medicale | Analiza Financiara | Astrologie Esoterica
Carti Publicate | Biografie | Contact

Situri prietene: www.Printarie.ro | www.Voiajuri.ro

 

Previziuni astrologice
Berbec Taur Gemeni Rac Leu Fecioara Balanta Scorpion Sagetator Capricorn Varsator Pesti