www.Astrostar.ro
Home Page Home Page

Astrostar » Articole in publicatii » Venus si joasa moralitate

Venus atrage din nou atentia dupa 122 de ani asupra joasei moralitati

Articol publicat in revista "Lumea Misterelor"
mai 2004

Pentru aceasta vara, si mai precis in data de 8 iunie 2004, astronomii au anuntat tranzitarea Soarelui de catre planeta Venus, eveniment care probabil va incita curiosii sa ridice putin privirea catre bolta instelata, mult prea ocupati in restul timpului sa o mai faca sau sa considere ca noi pamantenii am avea vreo legatura cu ce se petrece in Cosmos.
Mai preocupati decat restul lumii, sunt ca de obicei astrologii, care privesc acest eveniment si din alt punct de vedere, decat al unei elegante preinfatisari de dinaintea lui Apollo, a misterioasei si hipnoticei zeite Afrodita, incercand sa inteleaga care sunt intentiile sale.
De la sfarsitul anului 1882, 6 decembrie, data la care a avut loc ultimul astfel de tranzit venusian au trecut nu mai putin de 122 de ani, suficient timp pentru ca planetele Pluton si Venus care se aflau atunci in opozitie, prima din Gemeni si a doua din Sagetator, sa-si schimbe pozitiile la 180 grade, astfel incat la 8 iunie 2004, ele se vor opune din nou, readucand o situatie similara acelei epoci.
Dar sa vedem ce s-a intamplat la vremea aceea. Denumirea de boli venerice vine de la planeta Venus, planeta feminina, zeita amorului. Primele schelete asupra carora s-a descoperit bacteria de sifilis dateaza din anul 1296, mult mai devreme decat anul 1495, cand se credea ca avusesera loc primele infectari, au fost ale unor femei.
Anul 1882 cand a avut loc ultimul tranzit venusian, lumea s-a confruntat cu o explozie a cazurilor de sifilis, fapt ce a generat in acelasi an, introducerea controlului medical la prostituate. Venus in Sagetator genera internationalizarea acestei boli ce nu avea nevoie de pasaport, iar opozitia lui Pluton, planeta mortii si a otravurilor, in Gemeni ameninta cu moartea pe cei nesabuiti si usuratici si anunta imperativa necesitatea inchiderii acelui ciclu de joasa moralitate al epocii respective, ceea ce s-a si produs putin mai tarziu. Fapt cunoscut era ca insusi tratamentul cu arsenic, singurul cunoscut la vremea aceea, era ucigator.
Nu atat cresterea cazurilor de sifilis a fost importanta, cat impactul pe care aceasta boala l-a avut asupra moralului oamenilor, avand in vedere ca figuri importante ale vremii contactasera aceasta boala, Van Gogh, Friedrich Nietzsche sau Oscar Wilde. Era o rusine, nu se faceau tratamente decat pe ascuns si din nou Pluton, planeta bogatiilor, hotarase ca numai cei bogati isi puteau permite acest lux. Restul erau condamnati la moarte.
Anii au trecut si tratamentul a aparut tot dintr-o intamplare, in urma descoperiri penicilinei din mizerul mucegai. Ce se intampla acum?
Schimbare de pozitii intre Venus si Pluton n-ar fi totul, daca nu s-ar produce acest fenomen astronomic de tranzitare si apropiere fata de Pamant a lui Venus, ca sa nu mai mentionam ca axele destinului se intorc si ele la 180 de grade, tot pe axa Taur-Scorpion, repetand ceva ce nu s-a inteles atunci.
Mult mai moderna pentru epoca noastra este SIDA, pare sa ameninte mai mult ca sifilisul la vremea aceea, care momentan se trateaza. Traim iar o epoca de indoielnica moralitate, cand sexul pare sa fie distractia principala a majoritatii oamenilor, care au uitat ca nu sunt pe Pamant numai pentru asta. Pluton ameninta din nou, si pentru ca in Gemeni, acolo unde se gaseste Venus, vecina ei de zodie este si Lilith, cea care ispiteste si apoi pedepseste comportamentul imoral al oamenilor, se pare ca incepand cu 8 iunie ne vom confrunta cu o noua explozie a imbolnavirilor, dar si cu violuri, abuzuri sexuale, pedofilie, avand in vedere ca aspectul sta sub semnul fragedului Mercur. Daca istoria se va repeta, aceasta va fi si ultima rabufnire dinaintea gasirii unui leac si a revenirii omenirii la o viata mai morala, dar Pluton in Sagetator asteapa ca oamenii sa ajunga la un anumit nivel de intelepciune si sa traga invataminte din aceasta boala, pe care preotii au numit-o pedeapsa divina.
Venus este simbolul al celui de-al 7-lea ordin de ingeri din arborele sefirotic, unde regasim indurarea si victoria. Simbolic, nu? Ce ne ramane sa strigam? INDURARE, pentru 8 iunie, si apoi, cand va vrea Dumnezeu, VICTORIE!

Cristina Demetrescu

 

Home Page ContactContact Home PagePrima Pagina | Previziuni 2018
Karma | Interpretare Natala | Previziuni | Compatibilitate, Relatii
Astrologie Orara | Numerologie | Sfaturi Medicale | Analiza Financiara | Astrologie Esoterica
Carti Publicate | Biografie | Contact

Situri prietene: www.Printarie.ro | www.Voiajuri.ro

 

Previziuni astrologice
Berbec Taur Gemeni Rac Leu Fecioara Balanta Scorpion Sagetator Capricorn Varsator Pesti