www.Astrostar.ro
Home Page Home Page

Astrostar » Articole in publicatii » Simboluri astrale

Simboluri astrale la ceasul rastignirii lui Iisus

Articol publicat in revista "Lumea Misterelor"


De aproape 2000 de ani, mai exact din al 33-lea an al Erei al carei inceput a fost marcat de nasterea Mantuitorului, evenimentul major sarbatorit de fiecare crestin in fiecare primavara, este Sfintele Paste. Suntem constienti aproape cu totii ca astrele si felul in care ele se aseaza pe bolta cerului determina, nasc, amplifica, domolesc si sfarsesc evenimentele de aici de pe Pamant, toate supuse unei ritmicitati perfecte. Sa dam asadar timpul inapoi si sa vedem ce energii astrale atat de puternice au insemnat pentru totdeauna inceputul Crestinismului, in ziua de Vineri 13, luna a 3-a, anul 33, ora 3 a amiezii, asa cum erau ele simtite de pe taramul Ierusalimului.
Aceasta harta astrologica contine dupa bratele crucii formata din Ascendent, Descendent, Mijlocul si Fundul Cerului, cruce a destinului despre care Iisus spunea « Daca vrea cineva sa vina dupa Mine, sa se lepede pe sine, sa-si ia crucea si sa-Mi urmeze Mie », patru simboluri reprezentand figurile din Apocalipsa Sfantului Ioan, atunci cand vorbeste despre cele patru animale sacre, ce stau in fata lui Dumnezeu : Taurul, Leul, Vulturul (Scorpionul) si Omul(Varsatorul). Sunt semnele Crucii Fixe, cea mai grea de dus, insa cea mai purtatoare de evolutie spirituala, scopul desavarsirii fiecarui suflet coborat aici pe pamant.
Eveniment declansat in zodia Pestelui, semn ce defineste si Era ultimilor 2000 de ani, si care inseamna sacrificiu prin credinta, facea ca Soarele sa-si fi palit din stralucire la acea ora din zi eclipsat in totalitate de Luna. Soarele traversa casa a 8-a a cerului, simbolizand moartea, renasterea si rascumpararea pacatelor omenirii, caci asa cum se pomeneste in Evanghelie « Intuneric s-a facut peste tot Pamantul ».
Mostenirea cea mai de pret lasata de Iisus oamenilor a fost Iubirea neconditionata, iar cerul arata prin simbolurile sale, calea catre descoperirea acestei comori. Venus, planeta iubirii facea o conjunctie cu Nodul Nord (destinul) in semnul Berbecului indicand un nou inceput, pe care Misiunea Christica (Neptun in Capricorn) il pregatise prin invatatura data : Jupiter planeta invataturii, a intelepciunii si a vindecarii, fiind culminanta pe harta cerului. Semnul Gemenilor, semnificand scriere si invatatura, ce adapostea la acea vreme pe Marele Benefic, Jupiter, a inlesnit munca Apostolilor ce au marturisit prin Evanghelii, despre Mantuitor si faptele sale, lasand oamenilor neindoiala pentru credinta lor. Insa aceasta nu avea cum sa reprezinte o transformare brusca in constiinta oamenilor. Semnul Leului, avand ca virtuti iubirea si generozitatea, insa generand defecte precum mandria si orientarea catre Eu, era tranzitat de Uranus, planeta constiintei superioare. Aceasta fiind in retrogradare, avea sa intarzie astfel o intelegere deplina a ceea ce insemna mantuirea prin iubire si credinta, de aici constiinta oamenilor trebuind sa sufere un intreg proces de transformari si experiente de viata, desfasurate pe parcursul mai multor reincarnari.
Despre aceste morti si renasteri in sensul atingerii unui inalt stadiu de spiritualitate, parea la acea vreme sa vorbeasca planeta Pluton in Sagetator, care iata ca a revenit dupa mai bine de noua cicluri, in aceasta perioada cuprinsa intre anii 1995 si 2008, epoca in care din ce in ce mai multe spirite par sa renasca la o adevarata constiinta spirituala. O alta stea aflata in retrogradare, adica ce nu putea oferi o intelegere deplina a lectiei timpului, era Saturn, planeta profesor. Situata in semnul Racului, ce inseamna teritoriul, tara in care se nascuse Hristos si in casa a douasprezecea, simbolizand karma si incercarile, aceasta planeta atrage dupa sine o mostenire karmica grea pentru cei care au facut ca « Iisus sa nu fie luat in seama in cetatea Sa . »
Rog cititorul sa faca abstractie de curiozitatea astrologului, care de multe ori poate indrazni prea mult, insa gandesc ca daca cei trei Magi de la Rasarit au urmarit o Stea pentru a veni in Bethleem si a se inchina Regelui Iudeii, a fost semn de la Dumnezeu ca omul se poate lasa calauzit de stele pentru a intelege ca exista o corespondenta nepieritoare intre Cer si Pamant.

Astrolog Cristina Demetrescu

 

Home Page ContactContact Home PagePrima Pagina | Previziuni 2018
Karma | Interpretare Natala | Previziuni | Compatibilitate, Relatii
Astrologie Orara | Numerologie | Sfaturi Medicale | Analiza Financiara | Astrologie Esoterica
Carti Publicate | Biografie | Contact

Situri prietene: www.Printarie.ro | www.Voiajuri.ro

 

Previziuni astrologice
Berbec Taur Gemeni Rac Leu Fecioara Balanta Scorpion Sagetator Capricorn Varsator Pesti