www.Astrostar.ro
Home Page Home Page

Astrostar » Cristina Demetrescu » Studii » Josef Fritzl

Studii

Celebritati, evenimente, situatii, idei...


5 mai 2008: Josef Fritzl: monstrul din Amstetten

 

Josef Fritzl s-a nascut intr-o zi de marti, pesemne nimerind in lumea asta, exact intr-unul dintre cele trei ceasuri rele. Maleficitatea este accentuata, zic eu, si de ziua oarecum fatidica de 9.4.1935, reprezentata de cifra 4, a carei exprimare distructiva caracterizeaza comportamentele violente, chiar animalice.Nu sugerez ca orice om nascut intr-o zi de vibratie 4 se va comporta ca un animal, insa exista in viata porti pe care alegi sa intri, si bune si rele, patronate de acelasi numar.

Dand atentie unor comentarii si anumitor evenimente care s-au produs in viata lui, propunerea mea pentru ascendentul sau ar fi Pesti, considerand ca s-a nascut la ora 4:35 am, +1 GMT, 14E53, 48N07. Am mai studiat inca doua variante de ascendent, Scorpion si Varsator, insa Pesti mi s-a parut cel mai potrivit.

Combinatia de nativ Berbec cu ascendent in Pesti este cateodata periculoasa, pentru ca se intampla ca si cum unui copil nepregatit, lipsit de experienta sau chiar si de forta fizica, de 7-8 anisori, ii dai sa conduca un tir sau ii pui in brate o mitraliera. Responsabiliatea evolutiva este imensa, iar potentialul este mic, asa incat distrugerea este aproape sigura. Este genul de existenta, in care unui spirit, venit pe Pamant cu o karma foarte grea, i se mai acorda doar o sansa dintr-un million de a se mantui si se mizeaza in mod cert pe o minune sa se mai salveze.

Nu a fost insa si cazul de fata, in care "eroul" nostru intunecat s-a nascut cu predispozitii catre probleme psihice (opozitia Saturn - Neptun retrograd pe axa astrala-Fecioara/Pesti si terestra-casa a 6-a/casa a 12-a a bolilor de orice natura, inclusiv cele psihice). Opozitia Saturn-Neptun retrograd contrabalanseaza haotic pe aceste zodii si case, concomitent, realitatea si contrarealitatea. Sansa lui ar fi fost sa-si duca crucea dementei, fara sa deranjeze si sa raneasca pe nimeni, dar aici trebuia sa-l ajute si mama lui, pentru ca ea a fost cea care intai de toate l-a "hranit" cu violenta sau poate chiar l-a sechestrat. Mentionez ca Neptun, planeta iluziilor si a fantasmelor, este chiar guvernatorul hartii, iar pozitionarea lui restrictiva pe o casa patologica, poate descrie o dementa mascata, o iscusinta a acestei persoane de a-si ascunde adevaratele probleme, stiind practic cum si cand sa creeze aparentele necesare.

De altfel Pestele de pe ascendent are acest atribut al jocului de lumini si umbre, ce poate face ca o persoana sa para altceva decat ceea ce este. Extremele se exprima deopotriva. Oamenii il cunosteau ca fiind vesel, sociabil si caritabil, desigur, calitati atribuite Pestilor. In acelasi timp el era o persoana violenta, un mic dictator, un mincinos, un pervers si un om chinuit de niste instincte impulsive atat de puternice si de necontrolate (respectiv karma de agresiviate descrisa de careul in T: Soare in Berbec, Marte retrograd in Balanta si Pluton in Rac), incat a fost nevoit sa isi creeze propria lume subterana (Pluton, planeta subteranului, guvernatoarea casei a 8-a a mortii, a crimelor si a abuzurilor sexuale, aflandu-se pe casa a 5-a a copiilor, iar guvernatorul prin exaltare al casei copiilor, aflandu-se pe casa a 8-a mai sus amintita, intr-o receptie mutuala pozitiva pacalitoare, ce multa vreme l-a recomandat pe Fritzl ca un parinte adoptiv exemplar al societatii) in care sa isi defuleze sexualitatea maligna(Marte retrograd).

Tocmai Jupiter, marele benefic, aflat pe casa a 8-a a fost paznicul sau timp de 40 de ani , de la prima crima comisa in urma unui viol si pana in prezent, cand acelasi Jupiter impreuna cu Pluton, cele doua planete implicate in mod direct in incest si tainuire, s-au intalnit in tranzit pe o zodie(Capricorn) si o casa (a 10-a) , care pe harta lui Fritzl guverneaza relatia cu autoritatile, demascandu-l si facand un transfer de putere de la interesele sale personale, la cele comunitare. Cu Jupiter si Pluton in tranzit culminante, pedeapsa va fi aspra si indiferent de tertipurile la care va recurge avocatul sau, nu prea va avea cale de evadare intr-un ospiciu, gandindu-ne la cat de inversunati vor fi judecatorii in urma acestei pacaleli de 24 de ani, in care pata incompetentei atarna greu si cere a fi stearsa si rascumparata..

De altfel, un raspuns la o alta intrebare legata de incapacitatea organelor indreptatite sa descopere astfel de atrocitati familiale consta in pozitionarea astrala a celor doua planete ce guverneaza casa autoritatilor, Jupiter si Saturn natale, pe case ascunse, obscure, casa a 8-a si casa a 12-a, supradenumita si casa lucrurilor ascunse, disparute si pierdute. Nu acelasi lucru il reprezinta casa a 8-a, pe tranzitul careia, chiar daca ascunzi ceva foarte bine, tot va iesi la iveala. Asa se intampla la 24.8.1984, (iata o alta data formata din doua cifre de 8 si doua cifre de 4, predispunand catre acte violente si agresive), cand Fritzl, pe un tranzit a doua planete grele pe casa a 8-a, respectiv Marte si Saturn, isi intemniteaza fiica in buncarul casei sale.

Revin putin la careul in T format intre Soare in Berbec, Marte retrograd in Balanta si Pluton in Rac si o voi numi sugestiv PECETEA CRIMINALULUI. M-am ocupat in detaliu in lucrarea "Aplicarea Astrologiei in Criminologie" pe care o puteti citi la pagina "Biografie" a acestui site, de descrierea diverselor tipologii criminale. Atunci cand Soarele il regasim sub semn martian, si este obstructionat prin opozitie de insusi Marte retrograd si prin cuadratura de Pluton, ambii Marte si Pluton guvernand pe harta lui Fritzl casa mortii, a sexualitatii, incestului, obscuritatii, violentei si crimei, devine extrem de evident ca acest careu in T reprezinta una dintre (nu unica, evident) cele mai vii exprimari a unui comportament deviat. In cel mai bun caz, lui Fritzl i se putea petrece, sub auspiciile aceleiasi reprezentari astrale, o agresiune sub formele mentionate mai sus, fiind el victima in sine. Dar cine spune inca faptul ca nu a fost si el o victima? A avut o mama agresiva si s-a nascut in vreme de razboi. Asadar forme de agresiune au actionat asupra lui. In opinia mea, atitudinea scelerata a lui Fritzl ascundea si o razbunare pe un arhetip feminin...mama. A facut din fiica sa o mama, in cel mai batjocoritor mod posibil, prin incest, razbunandu-se in acelasi timp pe trei forme de manifestare feminina: mama, sotie, fiica.

Am mai spus candva, un lucru extrem de controversat printre persoanele care s-au grabit sa ma judece inainte de a intelege ce am vrut sa spun, atunci cand am regasit aceeasi conjunctura pe harta unei minore violata in repetate randuri de tatal sau. Spusesem, ca in ordinea pacatelor, daca tot te nasti cu o soarta atat de nenorocita, este mai bine sa fii victima in fata lui Dumnezeu, decat agresor. Ca victima poti evolua, dar ca agresor...iti diminuezi sansele enorm.

Fritzl are trei planete retrograde Marte, Jupiter si Neptun si are alte trei planete pozitionate la gradul 0 al zodiilor Berbec(Mercur), Taur(Uranus) si Rac(Luna). De altfel cuadratura formata la gradul 0 intre Mercur(mentalul) si Luna(psihicul) pe zodii si case cardinale, evidentiaza, o data in plus, ca nu se avea bine el cu el insusi, ca exista o necoordonare intre ceea ce simtea si ceea ce gandea, ca insinctele sale erau cu atat mai puternice si agresive, cu cat gradul 0 evoca primaritatea lucrurilor si aceasta cuadratura guverneaza insasi nervoziatea in adevaratul sens al cuvantului. Pentru acest om, buncarul respectiv, reprezenta o "clinica" de "terapie" a propriilor sale manifestari demonice incontrolabile, a fantasmelor sale, reprezenta un experiment, o "Opera" in care avea libertatea sa-si manifeste fiecare insusire astrala din cele enumerate mai jos:
-pe Saturn in Pesti pe casa a 12-a il regasim la oamenii cu preocupari in sfera laboratoarelor, a penitenciarelor si in general a locurilor izolate, ascunse, ratacite si ferite de privirile celorlalti...
-Nodul Nord in Capricorn reprezinta interesul sau pentru arhitectura, constructii, edificii si nu in ultimul rand pentru constructiile subterane, stiindu-se ca aceasta zodie guverneaza, prinre altele, si zacamintele, pivnitele si beciurile...
-Luna in Rac in casa a 4-a, o exprimare ciudata a grijii si protectiei fata de familia sa, pentru ca, daca stam sa privim din alt unghi, o data cu teribilul gest de sechestrare a fiicei sale, Fritzl era obligat sa asigure hrana si tot ceea ce era nevoie supravietuirii sale si copiilor sai. Pentru un om de rand, atatea guri de hranit ar fi putut crea blocaje financiare...De altfel, Luna in domiciliul sau de zodie si casa reprezinta singurul indulcitor al hartii si are puterea de a nu-l lasa sa se transforme intr-un criminal. Daca Luna ar fi stat pe ultimul grad al Gemenilor, adica daca Fritzl era nascut cu 5 minute mai devreme, atunci deznodamantul nu ar mai fi fost acelasi. Culmea este ca Luna in Rac ii conferea o anume sensibilitate.
-insa Jupiter in Scorpion si pe casa 8-a este in general simbolul castigului material provenit mai degraba din sanse ale sortii ...gen mosteniri sau castiguri nemuncite efectiv. Se stie ca austriacul isi castiga existenta dintr-o afacere imobiliara in care participa cu propriile sale proprietati. Acelasi Jupiter retrograd pe casa legaturii cu lumea de dincolo a reprezentat, in sens esoteric, un canal de primire abundenta a unor comenzi venite din partea unor spirite dezincarnate, ratacite, malefice, care il posedau pe Fritzl, chiar prin acordul sau prietenesc...
-Uranus in Taur la 0 grade pe casa 1, exprima o persoana imprevizibila, iesita din tipare, posibil implicata in evenimente colective, colerica, posesiva...
-Lilith sau Luna neagra la gradul anaretic 29 din Leu(zodia copiilor) a carei interpretare malefica nu o voi da foarte amanuntita, deoarece ea este viu exprimata de faptele sale perverse impotriva propriilor progenituri pe care toata lumea deja le cunoaste. Pot spune doar ca Lilith descrie un impuls obsesiv patologic pe care nu il putea controla sau ceea ce il inducea in eroare asupra propriei deviatii psihice, el crezand de altfel ca este un om normal. Daca ar fi crezut altfel, el insusi s-ar fi prezentat la sectia de psihiatrie a oricarui spital.

Karmic vorbind, austriacul are Nodul Sud, adica pedeapsa in viata sau poarta de contact cu viata anterioara pe Rac (familie, mama) si pe casa copiilor. Pluton si Lilith in Leu, de asemenea, evoca relatia karmica nefericita cu copii sai. Ar fi interesant de vazut... de ce Elisabeth? Ce relatie astrala avea ea cu tatal ei? Nu exista victima fara aceleasi predispozitii agresive. Intre agresor si agresat este mereu un conflict, in care se provoaca reciproc. Greu de crezut, insa energetic asa se intampla.

Povestea asta ne da fiori, insa incarcatura ei este atat de puternica, incat are toate datele necesare de a se transforma in legenda. Se spune despre Saturn, fiul lui Uranus si al Geei, ca din dorinta lui de putere si de a stapani, isi castreaza tatal si incepe sa-si devoreze toti copiii, de teama de a nu fi inlocuit de acestia. Unul singur scapa, gratie mamei sale, si anume Jupiter care la randul lui avea sa lupte impotriva tatalui sau, reusind sa isi recupereze fratii, sa ii submineze puterea si sa il izgoneasca intr-un taram indepartat. Jupiter face asadar dreptate si chiar il ajuta pe tatal sau, Saturn, ca in singuratatea la care fusese condamnat sa reflecteze asupra propriilor fapte si sa evolueze neastepat.

Mi-e greu sa spun din ce categorie de oameni face parte Fritzl, dar oricat am vrea sa il denumim monstru, el este totusi un om, cu bune si cu rele. Asadar, daca avem de-a face cu un om si nu cu un demon, mi-e greu sa cred ca mai are timp in viata asta sa execute atatia ani de penitenta, incat sa isi spele pacatele si sa inteleaga macar de ce nu trebuia sa procedeze asa. Nu stiu daca va mai reveni pe Pamant, poate nu, poate i s-au dat prea multe ocazii si nu a reusit decat sa devina extrem de inteligent, incat sa isi ascunda monstruozitatea. Poate va ajunge intr-un colt de Univers, numit de noi Iad. Dar daca va reveni pe Pamant, va trai o viata de penintenta, boala si surghiun, reluandu-si pedeapsa de unde a lasat-o si poate va deveni, la fel ca si Saturn, un om intelept. Oricum ar fi...nimic din lumea asta nu ramane neterminat.

 

Home Page ContactContact Home PagePrima Pagina | Previziuni 2018
Karma | Interpretare Natala | Previziuni | Compatibilitate, Relatii
Astrologie Orara | Numerologie | Sfaturi Medicale | Analiza Financiara | Astrologie Esoterica
Carti Publicate | Biografie | Contact

Situri prietene: www.Printarie.ro | www.Voiajuri.ro

 

Previziuni astrologice
Berbec Taur Gemeni Rac Leu Fecioara Balanta Scorpion Sagetator Capricorn Varsator Pesti