www.Astrostar.ro
Home Page Home Page

Tipologia criminalului in serie - Ion Ramaru


Criminologia si Astrologia

Tipologia criminalului in serie

| I. Introducere | II. Scurt istoric | III. Aplicabilitate |
| IV. Aspecte astrologice ce pot fi regasite in hartile criminalilor |
| V. Astrograma unui criminal in serie : Ion Ramaru | VI. Incheiere |

I. Introducere

Parcurgand capitolele referitoare la diversele curente ce s-au succedat de-a lungul timpului si au incercat sa dea un contur cat mai veridic acestei ramuri a stiintelor penale, denumita Criminologie, am sesizat concurenta si adversitatea dintre diversele idei, pe care o serie de personalitati, sustinatori fie ai criminologiei etiologice, fie ai celei dinamice, le-au avut si le-au promovat. In acelasi timp am simtit si neputinta fireasca de a concilia aceasta concurenta, caci esenta acestei stiinte in formare nu trebuie sa constea in prezentarea unor teorii disparate, ci in amalgamarea lor sub cupola unei intelegeri mai inalte si mai profunde.
Fiind practicanta a astrologiei, stiinta spirituala straveche, cu origini in cele mai importante civilizatii ale Terrei si facand obiectul de studiu al unor personalitati de geniu, adevarate spirite revolutionare, am constatat ca notiunile, teoriile, conceptele astrologice pot furniza raspunsurile ce par sa lipseasca din multitudinea de idei expuse. 
Exista spre sfarsitul manualului un capitol dedicat impacarii dintre cele doua ramuri ale cercetarii criminologice, cea etiologica si cea dinamica, insa este doar sub forma de concluzie, nefiind facuta nici o demonstratie.
De aici s-a nascut dorinta mea, de a introduce astrologia in aceasta lucrare, ca stiinta complexa, capabila sa acopere o vasta arie de cercetare, prin corespondentele pe care le realizeaza cu energiile planetelor, conform uneia dintre cele mai importante Legi Universale: Legea Corespondentei, pe care o voi defini in randurile de mai jos.

Si pentru ca n-as putea sa cuprind in paginile acestei lucrari intreaga semnificatie a Astrologiei, ci doar vreau sa ma folosesc de ea pentru a demonstra ca intotdeauna intr-o crima in care sunt implicate 2 fiinte sau mai multe, exista si cauze, atat la criminal, cat si la victima, dar si elemente ce determina producerea crimei, in momentul X si numai in momentul X, ci nu intr-un alt moment Y, va trebui sa incep, cum se cuvine, printr-o scurta prezentare a acestei stiinte spirituale.

II. Scurt istoric

1)Civilizatii ce au contribuit la descoperirea, fundamentarea si dezvoltarea astrologiei:
Astrologia si astronomia au fost unite intai de toate sub un singur obiect de studiu, al unor initiati inzestrati cu perceptii extrasenzoriale si clarviziune, greu de definit azi de persoane ce nu poseda aceste simturi. Este cunoscut faptul ca ultima planeta a sistemului nostru solar ce poate fi observata cu ochiul liber este Saturn. In lipsa observatoarelor, s-au facut referiri, prin personificari si zeificari, la planete si asteroizi ce au fost descoperite stiintific mult mai tarziu cu ajutorul telescoapelor, acestea descriindu-si orbitele dincolo de perceptia cu ochiul liber a omului. Ca multe alte elemente ale lumii antice, conturarea si formarea Astrologiei si a Mitologiei, raman invaluite in mister, nefiind excluse nici ipotezele conform carora ar fi existat un transfer de informatii provenite de la civilizatii anterioare celei prezente sau de la vizitatori proveniti din ierarhii cosmice superioare celei terestre. Rudolf Steiner a emis teoria conform careia, aceste entitati superioare au fost nevoite la un moment dat sa paraseasca Terra pentru a elibera omul si pentru a-i crea premisele sa evolueze de sine statator.

“Atunci cand omul isi inalta privirile spre stele, el priveste in esenta spre entitatile spirituale din ierarhiile spirituale, care lasa sa coboare catre el numai un fel de lumina simbolica care marcheaza prezenta lor, pentru ca sa existe si in lumea fizica un semn al spiritualitatii de care este plin pretutindeni Universul.
Si asa cum aici pe pamant simtim dorinta de a cunoaste muntii, fluviile, animalele si plantele, tot asa ar trebui sa simtim dorinta de a cunoaste cu adevarat lumea stelelor.”

                                                                                               Rudolf Steiner

Corespondentele dintre Astrologie si Mitologie s-au pastrat si astazi, insa de-a lungul timpului s-au facut insemnari, calcule, comparatii, constatari ale unor fenomene repetitive sub impactul acelorasi aspecte astrale, cele mai cunoscute pentru publicul larg fiind fazele Lunii si eclipsele, luand astfel nastere aceasta stiinta foarte bine fundamentata. Cum insa astrologia nu poate fi patrunsa cu prea multa usurinta de oricine, caci intai de toate este necesara credinta ca acest tip de fenomene nu pot fi rupte total de existenta vietii pe pamant, dar si harul interpretarii si intelegerii acestor fenomene, ea a capatat mai degraba atributul de stiinta spirituala, divinatorie sau de arta.

Astrologia este legata, asadar, de lumea antica, fiind prima stiinta autentificata de la inceputul timpurilor, celelalte stiinte decurgand de aici, dupa ce omul a inteles care este legatura dintre Cosmos si viata pe pamant. Iata un scurt istoric:

Civilizatia sumeriana (in urma cu 6000-5000 de ani). Au dedicat astrologiei un templu sub forma de piramida (Zigurat), fiecare nivel corespunzand unei  planete. Sumerienii au introdus notinunile de ore, minute, secunde. Foloseau calendarul lunar. Au facut calcule astronomice si au studiat eclipsele.
Civilizatia babiloniana (5000-3000 de ani in urma). Au fost primii care au conceput cercul astrologic asa cum se cunoaste el azi. Au divizat cercul in 360 de grade. Acestia cunosteau diferenta intre planete si stele. Aveau observatoare. Au facut cercetari despre miscarea planetelor in diverse zodii, eclipsele lunare, solare, fazele lunii.
Civilizatia asiriana: au perfectionat calculele astronomice.
Civilizatia egipteana: (incepe in mileniul 4 ich- ): si-au alcatuit calendarul solar propriu, anul avand 365 zile si luna cate 30 de zile. Calculau horoscoape in functie de numele si data de nastere a persoanei.
Civilizatia chineza: (3000 ich-1000 dch), au creat metode de astrologie predictiva, iar horoscopul chinezesc este la fel de bine cunoscut precum cel europeano-caldeean.
Civilizatia persana: au imprumutat astrologia, insa era foarte bine vazuta la curtea regala, iar astrologii erau respectati in societate.
Civilizatia greaca: (1500 ich-300 dch) astrologia influentata de cea sumeriana si babiloniana. Alexandru cel Mare a adus astronomi si astrologi din Babilon. Au fost construite observatoare astronomice. Au fost intocmite harti si liste ceresti ale stelelor si planetelor.
Civilizatia romana: (753 ich-1453 dch) au preluat mult de la alte popoare insa si-au facut propriile adaptari in functie de nevoi.
Civilizatia vedica: astrologia este parte integranta a Vedelor, sursa universala a cunoasterii. Au elaborat ample studii astrologice si reprezinta una dintre cele mai vechi sisteme de cunoastere astrologica a tuturor timpurilor. Pe langa astrologia clasica, se studiaza astrologia ciclurilor cosmice (yugas).
Astrologia druidica: druizii erau preotii celtilor si acestia au elaborat horoscopul arboricol. Ei isi accesau cunoasterea prin studierea influentei Soarelui asupra pamantului, prin umbrele pe care templul Stonehenge le forma, precum si printr-o serie de ritualui initiatice.
Astrologia europeano-caldeeana: cel mai cunoscut dintre toate sistemele astrologice, si cel mai folosit in zilele noastre, exceptand  Asia unde sunt folosite astrologia chineza si vedica. Foloseste Zodiacul alcatuit din 12 semne (Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu, Fecioara, Balanta, Scorpion, Sagetator, Capricorn, Varsator, Pesti) si sistemul celor 12 case, ca manifestari ale energiilor cosmice definite de cele 12 zodii, aici pe pamant.


2) Personalitati si studiul astrologiei
Spirite inalte, initiati, filosofi si inventatori au fost preocupati de legatura dintre spirit si materie:

Pitagora (aprox 500 ich), parintele numerologiei, vorbea despre muzica sferelor, despre care sustinea ca o aude.
Platon era adeptul teoriei pitagoreice si credea in faptul ca aceste corpuri ceresti se invart in jurul pamantului, creand sunete aparte.
Aristotel a fost elevul lui Platon si a spus ca Universul e perfect. Centrul acestui Univers este Pamantul in jurul caruia se invartesc celelalte planete. A observat miscarea aparent inversa a planetelor denumita in astronomie si astrologie, miscare retrograda, ce se datora schimbarii vitezei acestora asa cum erau privite de pe Pamant.
Copernic: astronomia la vremea aceea nu era ceea ce este azi. Se calculau calendare, zile benefice, horoscoape si previziuni pe baza datelor de nastere. El nu a invatat astrologia doar la orele de astronomie, ci si de la medicii, care o foloseau si o aplicau  in stiinta lor. A facut referiri substantiale la miscarea retrograda a planetelor.
Galileo Galilei (1564-1642) a descoperit ca Pamantul se invarte in jurul Soarelui si a facut ample observatii astronomice referitoare la planetele sistemului nostru solar. Pe langa atributele sale de filosof, fizician si astronom, Galilei a scris tratate de astrologie.

Sir Isaac Newton spunea ca legile ce guverneaza cerurile sunt aceleasi ca si pe pamant. Atunci cand Edmund Halley a vorbit ironic despre astrologie, Newton i-a raspuns ca este de prisos o discutie intre ei despre acest subiect, caci spre deosebire de el care studiase astrologia, Halley nu o studiase. Si in general cam toti care vorbesc impotriva astrologiei sunt cei care nu au nici cea mai mica informatie referitoare la aceasta stiinta.

Albert Einstein (1879-1955): „astrologia este o stiinta ea insasi si contine un revelator camp de cunoastere. Astrologia m-a invatat multe lucruri si ii sunt in mare masura indatorat. Descoperirile geofizicii arata puterea stelelor si planetelor in raport cu pamantul. La randul ei astrologia adauga putere in plus acestui raport, prin expicatiile de care se face responsabila. De aceea astologia este un elixir datator de viata oamenilor”.

3)Legile Universale
Am amintit mai sus de una dintre legile universale, provenite din filosofia hermetica ce-si are originile in Egiptul antic, pe care se bazeaza astrologia in teoriile sale. Acum le voi prezenta pe toate cele sapte, incercand sa fac acolo unde se poate si anumite precizari cu referire la Criminologie sau fenomenul criminal, tema de studiu propriu-zisa.

-Legea mentalismului: Totul e spirit, Universul este mental.
Aceasta lege face referire la faptul ca orice informatie sau orice idee pe care un om o “nascoceste” la un moment dat, exista deja definita sau in manifestare la nivel astral, cosmic. Aceste informatii nu vin toate odata, insa ele depind una de cealalta, chiar daca o idee ulterioara combate o idee formulata inaintea sa. In felul acesta poate lua nastere o stiinta, prin aportul mental superior al unor persoane ce se pot conecta mai usor, datorita unor aptitudini mentale sau psihosenzoriale, la acest tip de informatie astrala.
Pot spune ca si felul in care a luat nastere aceasta stiinta a Criminologiei se aseaza tot sub incidenta Legii mentalismului, fiecare formator al ei preluand de la nivel astral informatii utile, adevarate relativ, parti ale unui adevar suprem, intreg, ce nu poate fi definit decat prin unificarea si completarea ideilor nascute in momente diferite si ca urmare a unor experiente diferite. O stiinta devine stiinta, atunci cand conceptele sale componente nu se afla in contradictie una cu alta, iar valoarea lor se pastreaza in timp, nealterata. Pana cand acest aspect nu s-a conturat cu desavarsire, nu putem vorbi decat de o stiinta in formare.
Acest test al timpului, Astrologia l-a trecut cu succes si martiriu (existand oameni care   s-au luptat pentru apararea ei – Nostradamus) si iata de ce ea poate fi atat de utila in a furniza raspunsuri pe care nici o alta cunoastere nu o poate oferi.
As mai spune ca Adevarul nu poate avea doar o singura valenta, el este un fenomen de complexitate cosmica, iar Crimonologia, pentru ca se ocupa de studiul unui tip de comportament uman, face bine ca permite si altor domenii sa intervina in definirea ei, cum ar fi psihologia, religia, antropologia, medicina si iata acum, astrologia sau numerologia, o alta stiinta esoterica straveche pitagoreica ce poate furniza informatii uluitoare in calculele sale, vis-a-vis de anumite evenimente, dar care nu formeaza momentan obiectul meu de studiu.

-Legea corespondentei: Ceea ce este Sus este ca si ceea ce este Jos; ceea ce este Jos este ca si ceea ce este Sus
Aceasta lege universala face o referire cat se poate de clara la faptul ca evenimentele individuale, sociale, culturale, politice, dar si fenomenele naturale se produc intr-o perfecta corespondenta cu influentele astrale ale planetelor sistemului nostru solar, dar si ale altor corpuri ceresti de dimensiuni mai mici sau aflate la mai mare departare, ce pot intra in rezonanta cu elementele componente ale vietii terestre. De aici nu trebuie sa excludem insa notiunea de liber arbitru.
Legea corespondentei se refera si la pastrarea armoniei intre actiunile omului si Cosmos, insa armonia nu poate fi traita decat atunci cand omul a atins un anumit prag al intelepciunii si evolutiei spirituale.
Liberul arbitru poate fi:
-folosit in concordanta cu planul astral cu care omul s-a nascut (deci in corespondenta cu harta sa astrologica), situatie optima in care fiecare isi urmeaza propriul destin, fara a mai interfera negativ cu destinele altor oameni, ba din contra actionand constructiv si prin crearea unor suporturi pentru actiunile altor oameni.
-ignorat, nefolosit, alterat, situatie in care omul asteapta sa-i pice ceva din cer sau se bazeaza pe un hazard sau pe un noroc, care practic nu exista, decat in situatia in care el insusi intr-o existenta anterioara a facut fapte demne de a merita in prezent daruri sau haruri pentru care nu mai trebuie sa munceasca, sa se sacrifice, sa faca eforturi de vointa sau sa sufere.
-fortat, impins, blocat, atunci cand omul vrea mai mult decat ceea ce poate obtine prin propriile sale aptitudini si parghii create de el sau care i se cuvin de drept. De regula aici apare manifestarea pacatelor, infractiunilor, respectiv si a crimei, moment in care cel care isi forteaza liberul arbitru, incalcandu-l pe al celuilalt, de la care incearca sa obtina ceea ce de fapt nu ii apartine, devine receptor-emitatorul unor forte malefice care in viitor vor distorsiona influenta astrala armonioasa pe care ar trebui sa o resimta acesta.

-Legea vibratiei: Nimic nu sta; totul se misca; totul vibreaza.
In aceasta miscare fireasca, anumite entitati pot devia, pot interactiona negativ unele cu altele, pot crea haos, de unde si aparitia unor fenomene de tipul celui criminal, care reprezinta o eroare in planul armonios al vietii pe pamant, precum si o piedica imensa in calea evolutiei spirituale a omenirii. Se pare insa ca Pamantul este departe de a fi doar leaganul spiritelor evoluate, nascute pentru pace si armonie, acest taram fiind invadat adesea de spirite intunecate sau slabe ce devin manipulate de forte malefice.

-Legea polaritatii: Totul este dublu; orice lucru are doi poli; totul are doua extreme; asemanatorul si neasemanatorul au aceeasi semnificatie; polii opusi au o natura identica, insa de grade diferite; extremele se ating; toate adevarurile nu sunt decat semiadevaruri; toate paradoxurile pot fi conciliate.
Aceasta lege ne ajuta foarte mult in definirea fenomenului criminal, deoarece ea face referire la polaritatea tuturor trasaturilor, insusirilor, caracteristicilor care definesc personalitatile oamenilor. Asadar traim intr-o lume duala, in care nimic nu poate fi absolutizat sau idealizat. Putem doar sa incercam sa gasim cai de mijloc in vederea concilierii unor fenomene extremiste ce pot face ca ciclic comportamentul idividual sau social al oamenilor sa genereze haos.
Este mai usor sa ne imaginam o axa cu un punct median si doi poli notati fiecare, unul cu semnul “-“, celalalt cu semnul “+”. In aceasta situatie, fireste ca adevarul nu poate exista in absenta minciunii, mila in absenta cruzimii, justitia in absenta injustitiei, inteligenta in absenta prostiei si asa mai departe. Comportamentul criminal este o extrema a trasaturilor umane, datorata nivelului minim de evolutie a unei persoane, iar acolo unde intalnim o extrema, putem sa mai intalnim si altele, proces astral ce are loc datorita aspectelor ce se formeaza intre planetele definitorii ale unui harti astrologice. Asadar acolo unde intalnim crima, vom intalni si minciuna, si cruzime si injustitie.
Tot datorita legii polaritatii, este posibil persoana caracterizata de trasaturile de mai sus, sa manifeste extreme ale comportamentului sau criminal si in directia opusa, adica sa fie cel mai punctual muncitor dintr-o sectie, cel mai respectuos vecin sau sa fie un elev cu note mari.
Tot sub incidenta acestei legi intra faptul ca pe aceeasi axa bipolara se afla criminalul si criminologul sau criminalistul. Cei doi vor avea mereu ceva in comun, din punct de vedere astral, atata doar ca unul se manifesta la o extrema negativa si unul la o extrema pozitiva. Apropierea dintre cei doi se face in punctul median. Pentru ca un criminalist sa devina ceea ce este, nu este suficient doar fie absolventul unei institutii de invatamant, ci trebuie sa aiba anumite aptitudini si inclinatii mentale, emotionale si fizice, ce trebuie sa il apropie de gandirea criminalului. Asa se face ca un inginer agronom sau un contabil nu s-ar putea ocupa niciodata de prinderea infractorilor, deoarece astrograma lui il sustine pentru orientarea catre o meserie pragmatica, pamanteana, in timp ce criminalistul are nevoie de intuitie, subtilitate, instinct, rabdare si tact, trasaturi specifice chiar si criminalului.

-Legea ritmului: Totul se scurge inauntru sau in afara; orice lucru are durata sa; totul evolueaza, apoi degenereaza; balansul pendulei se manifesta in toate si masura oscilatiei sale la dreapta este asemanatoare cu masura oscilatiei sale la stanga; ritmul este constant.
Viata sta sub impactul acestei legi, apoi moartea si renasterea. Vorbim despre principiul transformarii, al evolutiei. Aceleasi lectii date de zodii se pot referi mai intai la planul material, apoi la cel mental, intelectual si abia apoi la cel spiritual. Pragul dintre aceste trei nivele de evolutie, se compune dintr-un sfarsit si un inceput.
Referitor la crima, ea se situeaza din punct de vedere vibrational pe un prag jos, instinctual, fizic, pe care orice om il are definit in sinea sa, insa pe care cu totii trebuie sa il depaseasca in virtutea evolutiei pentru care isi motiveaza existenta pe pamant. Cand vorbim de crima, totul capata contururi sumbre atunci cand este vorba despre oameni. Dar si animalele ucid, ca sa nu mai vorbim despre oamnenii care, pentru a se hrani sau pentru a se amuza la o partida de vanatoare, ucid si ei. Crima apare definita si in scrierile biblice, ca act razbunator al lui Cain impotriva lui Abel, fratele sau, devenit apoi “pacat ce bate la usa si cauta sa te tarasca”, generand astfel reverberatii pe termen nedeterminat. Crima apare de asemenea si in povestile nemuritoare, pe care bunicii le citesc copiilor inca de la varsta de doi anisori. Fenomenul criminal exista, deoarece nu toti oamenii au trecut de acele praguri vibrationale joase, instinctuale, ca sa inteleaga ce inseamna iertarea, stapanirea, iubirea neconditionata a semenilor si intelepciunea, cum nici urmatoarea lege pe care o voi defini nu au inteles-o, unii traind cu iluzia ca o fapta criminala poate prin absurd sa ramana nepedepsita. 

-Legea cauzei si a efectului: Orice cauza are efectul sau, orice efect are cauza sa; totul se intampla conform legii; hazardul nu este decat un nume dat unei legi necunoscute; sunt numeroase planuri ale cauzalitatii, insa nimic nu scapa Legii.
Aceasta lege vorbeste de la sine. Totul isi are o cauza in trecutul mai intai karmic si apoi al vietii prezente. In fiecare clipa a vietii actuale scriem o karma pentru viitor si pentru o viata viitoare. Ceea ce nu se plateste intr-o viata, se plateste in cea urmatoare.
As putea spune ca in limitele acestei legi totul devine relativ, nimic nu poate imbraca forma absolutului, nimic nu poate fi in totalitate bun, cum nimic nu poate fi in totalitate rau. Si asta pentru ca totul are o cauza, deci totul este un efect.
O crima in acceptiunea larga generala, nu poate fi definita decat ca un fapt abject, sinistru, oribil, demn de pedepsit cu cea mai apriga pedeapsa. Insa iata ca si crima in normele juridice, a fost nuantata, tot plecand de la cauzele producerii crimei.
In spatele unei crime aflandu-se diverse motivatiuni, cauze creatoare de efecte, nu putem acorda acelasi grad de gravitate tuturor acetor tipuri de infractiuni. Respectiv nu putem pune semnul egal intre o crima premeditata sau infaptuita cu sange rece si o crima in care faptuitorul se afla in legitima aparare, in care criminalul primeste ce a cautat.
Crima poate reprezenta o razbunare karmica, o datorie platita de cineva nascut cu o dorinta de razbunare ce-si are originile intr-o existenta anterioara si atunci victima, care a infaptuit la randul ei o crima ce a ramas nepedepsita din punct de vedere karmic, va plati cu aceeasi moneda pentru faradelegea comisa intr-un timp si un spatiu ce ramane necunoscut doar pentru noi oamenii, insa nu si pentru fortele superioare (D  umnezeu, ierarhiile superioare) in fata carora fiecare om trebuie sa raspunda fara exceptie. Si ca sa dau un exemplu mult mai usor de inteles, cati dintre oameni nu raspund cu cuvantul amenintator “CRIMA!”, doar la gandul ca cineva le-ar putea agresa, viola, omori mama, sora, fiica sau ca averea lor ar putea fi prejudiciata in mod abuziv. Crima si instinctul criminal raman in stare latenta, insa definit in structura psihologica a omului, pana la momentul aparitiei cauzei.

-Legea genului: este un gen in toate lucrurile; totul are principiile sale, masculin si feminin, genul se manifesta pe toate planurile.
Orice lucru si orice individ contine in sine cele doua elemente, masculin si feminin. Planetele au gen si ele guverneaza deopotriva si impreuna, cele doua sexe. Aceasta lege sta la baza creatiei si a regenerarii. Iata de unde si o paralela cu una dintre clasificarile criminologice, ce face distinctie intre criminalitatea masculina si criminalitatea feminina.

III. Aplicabilitate

Astrologia este valoroasa prin ea insasi, insa aplicabilitatea ei devine si mai utila atunci cand ea se incruciseaza cu studii si cercetari efectuate de alte stiinte precum medicina, fizica, psihologia, genetica, economia, agricultura si multe altele. Acest lucru este posibil datorita tendintei holistice in evolutia cunoasterii omenirii, in care pentru o mai buna eficienta a rezultatelor din diverse domenii va fi nevoie de cooperarea mai multor stiinte (de exemplu medicina alopata se poate completa cu succes cu ramurile terapiilor complementare).  Daca acest lucru nu s-a realizat pana acum decat sporadic, se datoreaza orgoliilor diferitilor specialisti ce traiesc iluzia faptului ca ei detin adevarul suprem. Stiinta isi are si ea dezavantajele sale, o data cu aparitia stiintelor exacte mentalitatile enclavizandu-se, iar creativitatea holistica a omului diminuandu-se simtitor.

Tocmai datorita complexitatii ei, astrologia isi are si ea ramurile sale: astrologie karmica, natala, previzionala, relationala, financiara, medicala, initiatica, orara, electiva, mondiala.

Astrologia poate fi extrem de utila in criminalistica si criminologie, deoarece ea se aplica atat in studierea profilului criminalului, cat si in analiza momentului in care a avut loc fapta.
Acest lucru are loc prin intocmirea unor harti astrologice natale pe baza datei de nastere, orei de nastere (daca se cunoaste) si a locului de nastere atat ale presupusului infractor, cat si ale victimei.
Se calculeaza si o harta astrala a momentului crimei tot plecand de la data, ora si locul crimei, care se studiaza separat, si apoi este suprapusa peste harta astrala a celor doi. Pentru a analiza daca a existat o relatie tensionata intre suspect si victima se intocmeste  harta relationalaa acestora, ce furnizeaza date importante cu privire la relatia lor si tipul de energii au condus practic la crima.
Elementele care ne furnizeaza aceste informatii nu pot fi interpretate decat de un astrolog iscusit si ele sunt compuse din:
-semnele zodiacale: Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu, Fecioara, Balanta, Scorpion,       Sagetator, Capricorn, Varsator, Pesti
-casele astrologice: numerotate de la la I la XII.
-axele auxiliare: Ascendent, Descendent, Mijlocul cerului si Fundul cerului
-planetele sistemului nostru solar: Soare, Luna, Mercur, Venus, Marte, Jupiter, Saturn, Uranus, Neptun, Pluton.
-diversi asteroizi, stele fixe, puncte arabice: ce pot furniza detalii pretioase si extrem de utile, in cazul in care informatia data de harta astrologica nu este suficient de edificatoare.
-aspectele ce se formeaza intre diversele corpuri ceresti ce pot fi aspecte benefice (conjunctie, sextil, trigon) sau malefice (conjunctie, cuadratura si opozitie).

Exista manuale intregi despre semnificatiile astrologice ale fiecarui element in parte, insa spatiul dedicat acestei lucrari face imposibila detalierea lor.

Conform legii polaritatii enuntate mai sus, semnele zodiacale, casele si planetele pot avea trasaturi atat negative, cat si pozitive.
Ex: Avem doi copii nascuti la aceeasi data, la aceeasi data si in acelasi loc, deci acestia avand practic aceeasi harta astrologica definitorie. Se poate spune despre amandoi ca vor folosi arme de foc atunci cand vor fi adulti ( pe harta lor apare conjunctia Uranus/Marte pe semnul Scorpionului si pe casa a III-a a indeletnicirii manuale si ca fiecare au un temperament coleric dat de acelasi Marte in Scorpion). Ceea ce va face din unul un criminal si din celalalt un pasionat de vanatoare sau un politist obligat prin specificul meseriei sa poarte si sa foloseasca un pistol in vederea apararii legii si ordinii este liberul arbitru.
Acest fapt poate face ca adevarul furnizat de interpretarile astrologice sa para relativ, insa legea probabilitatii nu va putea sa faca practic niciodata ca cei doi sa fie suspectati ca presupusi criminali in acelasi timp, iar astrograma nu se va face decat in contextul de a furniza (la fel ca si testarile poligrafice care nu sunt admise ca probe in instanta) informatii ajutatoare organelor de cercetare penala.

Avantajele aplicarii astrologiei in cercetarea penala:
Astrologia, alaturi de psihologia judiciara, poate deveni extrem de utila in conturarea profilului psihilogic al criminalului, deoarece:

  1. intr-o astrograma se citeste mult mai facil si ce doreste suspectul sa ascunda
  2. interpretarea se face chiar si in absenta sa, nefiind nevoie neaparat de o intalnire fata in fata dintre astrolog si suspect. 
  3. timpul necesar interpretarii unei astrograme se poate reduce chiar si la o ora.
  4. subiectivismul astrologului poate fi mult redus datorita datelor pe baza carora se intocmeste interpretarea.

Arhetipuri criminale date de semnele zodiacale:

1)Semne de foc:
Berbec:
-planeta guvernatoare: Marte, denumit si micul malefic.
-caracterizare/profil: tipul coleric, agresiv, inconstient, se aprinde repede, egoist, nu se gandeste decat la el, fara sa-l intereseze suferinta victimei, trece repede de la o extrema la alta, intrebandu-se dupa comiterea crimei: “oare ce a fost in capul meu?”
-parti anatomice catre care isi indreapta atentia in timpul agresiunii: capul
-tipologia crimei: Actioneaza intotdeauna din impuls, nepremeditand crima. Berbecii actioneaza pe cont propriu, in general nu au complici
-corpuri delicte: Berbecii pot folosi obiecte taioase cutite, topoare, dar si obiecte dure din metal.

Leu
-planeta guvernatoare: Soare
-caracterizare/profil: persoane egocentriste, orgolioase, ce nu suporta faptul ca au fost umilite, tradate, inselate. Sunt caractere teatrale ce pot juca (la fel ca Gemenii) un rol de nevinovat (sau vinovat, in cazul in care faptele sunt evidente si probate, care vrea sa impresioneze) cu mai multa abilitate decat altii din alte semne. In cazul crimelor in serie, isi semneaza victimele, printr-un simbol, ca si cum doresc sa le fie apreciata “opera de arta”.
-parti anatomice catre care isi indreapta atentia in timpul agresiunii: inima, piept, taierea arterelor.
-tipologia crimei: pot ucide considerand ca si-au spalat onoarea sau pot fi persoane de pe pozitii inalte ce se folosesc de un ucigas platit pentru a regla conturi. Tot aici avem de-a face cu crimele pasionale.
-corpuri delicte: arme de foc sau forta fizica.

Sagetator
-planeta guvernatoare:  Jupiter
-caracterizare/profil: persoane impulsive, pot avea momente de transa din pricina intensitatii emotionale si pot ucide inconstient. Exista Sagetatori fanatici, care cred cu tarie intr-o cauza pentru care ei pot comite o crima, chiar religioasa. Nu stiu sa minta, dandu-se singuri de gol. Au o sinceritate spontana, fiind pentru psihologi sau politisti prazi usoare.
-parti anatomice catre care isi indreapta atentia in timpul agresiunii: ficat, taierea arterelor (scurgerea sangelui)
-tipologia crimei: crime “justitiare” sau din culpa (poate ucide, fara intentia de a ucide)
-corpuri delicte: arme de foc, pot incendia cadavrul pentru a nu mai fi recunoscut.

2)Semnele de pamant:
Taur:
-planeta guvernatoare: Venus
-caracterizare/profil: persoane pentru care crima poate fi o rabufnire, o defulare a unor suferinte, defaimari, neintelegeri, pe care acestia le-au tinut indelung sub un fals control, pe care le-au refulat. Sunt tot temperamente colerice, insa accesele lor sunt mult mai rare decat in cazul Berbecilor. Victimele lor pot fi persoane cunoscute cu care au avut probleme anterioare
-parti anatomice catre care isi indreapta atentia in timpul agresiuni: gatul (sugrumare), urechile; Taurii lasa in general urme de dinti, buze, provenite de la muscaturi
-tipologia crimei: Aici intalnim crimele cu motivatie financiara, dar si pe cele pasionale, acest semn fiind guvernat de Venus, planeta banilor dar si a pasiunilor amoroase.
-corpuri delicte: forta fizica, fiind in general persoane solide, robuste sau atletice.

Fecioara
-planeta guvernatoare: Mercur
-caracterizare/profil: maniaci, bolnavi psihic, cu fixatii grave ce pot tine de patologie. Sunt ipohondrii, se tem de contaminari. Sunt atenti la detalii si ii enerveaza zgomotele sau ticurile unor persoane ce ii pot interoga. Tactica picaturii chinezesti s-ar fi aplicat cu succes in aceste cazuri, pentru a-i forta pe acestia sa spuna adevarul. Sunt ordonati, atenti, lasa urme putine.
-parti anatomice catre care isi indreapta atentia in timpul agresiunii: zona abdominala.
-tipologia crimei: aici intalnim o parte dintre criminalii in serie care vizeaza anumite categorii: prostituate, homosexuali, copii etc. Isi organizeaza crimele cu minutiozitate.
-corpuri delicte: se pot gandi la medicamente sau injectarea unor substante letale.

Capricorn
-planeta guvernatoare: Saturn
-caracterizare/profil: firi incapatanate, dure, violente. Ca orice Capricorn care persevereaza in meseria sa, asa si delicventii sau criminalii Capricorni pot face din activitatea infractionala o “meserie”. Acestia sunt cei specializati. Nu actioneaza nesabuit sau conjunctural si stiu foarte bine tactici prin care sa se ascunda de politisti. Sunt dotati cu instrumentar si echipament. 
-parti anatomice catre care isi indreapta atentia in timpul agresiunii: indiferent de tipul agresiunii, acestia pot fi prinsi dupa urme de par, unghii, piele provenind de la victime. De asemenea pot suferi ei accidente in timpul unor sarituri de la inaltime, prin fracturi ale membrelor inferioare, in special genunchi.
-tipologia crimei: aici putem intalni si asasinii politici, dar in principiu putem vorbi de atrocitati si crime oribile.
-corpuri delicte: obiecte dure, izbire de pereti din beton, aruncare de la inaltime, isi pot  ingropa victimele de vii.

3)Semnele de aer:
Gemenii:
-planeta guvernatoare: Mercur (corespondent cu Hermes, zeul hotilor).
-caracterizare/profil: Gemenii sunt persoane cu inclinatii negative pentru furt, minciuna, inselatorie, fiinte rationale, de multe ori lipsite de trairi emotionale sau compasiune pentru victime. Niciodata un Geaman suspect nu isi va recunoaste fapta, ci va incerca sa disimuleze. Acestia isi pot trada complicii.
-parti anatomice catre care isi indreapta atentia in timpul agresiunii: pieptul prin injunghiere, plamanii prin inecare; isi pot imobiliza victimele prin rasucirea si ruperea bratelor.
-tipologia crimei: Gemenii au abilitati manuale foarte bune, dar sunt si buni alergatori. Insa in situatiile critice pot omori persoanele ce i-au surprins asupra unor jafuri.
-corpuri delicte: pot folosi arme de foc, ca si abilitatea si forta bratelor, cu care pot provoca lovituri cauzatoare de moarte.

Balanta
-planeta guvernatoare: Venus
-caracterizare/profil: persoane instabile, ale caror dezechilibre pot atige extreme periculoase, depresive. Balantele pot trai cu sentimentul ca sunt agresati de persoane, care in realitate isi vad linistiti de viata lor. Sunt slabi si in general actioneaza la indemnari primite din partea altora. Acestia tind sa dea vina pe cineva, care ar fi responsabil de anumite faradelegi comise cu mana lor. Nu actioneaza niciodata singuri.
-parti anatomice catre care isi indreapta atentia in timpul agresiunii: pot ucide prin rasucirea capului, respectiv ruptura coloanei.
-tipologia crimei: crime conjugale, dueluri, razbunari, pot cauta sa isi faca dreptate. In cazul crimelor in serie, victimele pot semana intre ele, si la randul lor pot semana sau pot avea trasaturi comune cu o persoana ce a cauzat profunde frustrari in viata unei Balante. Nu fac murdarie multa, in general sunt crime curate. Aici intalnim si crimele cosmetizate, in care se face uz de obiecte ce nu au participat la actul crimei, pentru a induce in eroare organele de cercetare penala. Aceasta zodie defineste ceea ce in trecut se numeau – dueluri.
-corpuri delicte: atat victima, cat si agresorul pot folosi arme de acelasi tip, ca si cum s-ar afla pe picior de egalitate, insa unul pentru a ucide, iar celalalt pentru a se apara (ex.schimb de focuri).

Varsator
-planeta guvernatoare: Uranus
-caracterizare/profil: excentrici, ciudati, ies din tipare atat prin felul lor de a fi, cat si prin modul de actiune. Cel mai adesea oamenii vor spune despre ei: “Cum a putut sa rapeasca, sa violeze si sa ucida un copil? Nimeni nu ar face asa ceva.” Aici putem avea de a face cu deviati sexual. Varsatorii mint cu usurinta si in general se va observa ca ei pot fi lipsiti de constiinta sau isi motiveaza cu ingeniozitate fiecare fapt, punandu-l in incurcatura pe cel care ii chestioneaza.
-parti anatomice catre care isi indreapta atentia in timpul agresiunii: Arterele sau intregul corp.
-tipologia crimei: aici vom intalni crime din cele mai atipice, daca intr-adevar se poate vorbi de existenta unor tipuri clasice de crima. Putem intalni Varsatori ce comit de la o crima, pana la acte teroriste.
-corpuri delicte: material exploziv, arme de foc, dar si altele in functie de inspiratia fiecarui Varsator.

4)Semnele de apa:

Rac
-planeta guvernatoare: Luna (stapana trairilor psihice si a emotiilor)
-caracterizare/profil: sunt firi interiorizate, ce nu pot fi banuite usor, pana nu intri cu ei in contact. Unii au accese de agresivitate. Sunt si fricosi in acelasi timp. Au trairi emotionale puternice, pe fata lor se citeste vinovatia, oricat ar incerca sa ascunda, se inrosesc usor, transpira.
-parti anatomice catre care isi indreapta atentia in timpul agresiunii: stomac, zona abdominala.
-tipologia crimei: Racii sunt implicati in crime din sfera propriei lor familii, isi pot omori parintii, fratii si alte rude. In general Racii fac fapte nesabuite la betie, fiind o zodie ce predispune la consumul de acool.
-corpuri delicte: nu putem vorbi de un corp delict, insa aici intalnim elementul apa, inecare, contaminarea cu otrava a unor bauturi pe care le consuma victima sau aruncarea cadavrelor in rauri.

Scorpion
-planeta guvernatoare: Marte, Pluton
-caracterizare/profil: razbunatori, impertinenti, dau raspunsuri cinice, amenintatori, rai, fara scrupule, intriganti, secretosi, periculosi.
-parti anatomice catre care isi indreapta atentia in timpul agresiunii: organele sexuale.
-tipologia crimei: razbunare, crime pasionale, gelozie, reglari de conturi (bani), crime premeditate, crime precedate de violuri, crime familiale cu motivatia obtinerii unor mosteniri, ucigasi de meserie (platiti), pot produce victime in urma jefuirii unor banci sau case de schimb valutar, in vederea obtinerii unor sume uriase de bani.
-corpuri delicte: obiecte taioase (pentru ucidere sau viscerari), otravuri. Ascund cadavrele in ape statatoare, mlastini. Si corpurile delicte pot fi ascunse.

Pesti
-planeta guvernatoare: Neptun
-caracterizare/profil: acestia sunt creatorii de iluzii, alunecosi, perversi, insa nu sunt mincinosi atat de iscusiti precum Gemenii. In general acestia fac cei mai multi ani de inchisoare si fata de ei nimeni nu isi arata intelegerea sau compasiunea. Par sa isi merite pedepsele cu varf si indesat. De asemenea este nevoie de mare atentie, deoarece Pestii pot ispasi pedepse in numele altora. Se pot produce erori judiciare, iar ei sa cada victime. Au destine dificile, intortocheate, pline de incercari. Majoritatea Pestilor se nasc sa invete lectia sacrificiului.
-parti anatomice catre care isi indreapta atentia in timpul agresiunii:  greu de precizat, insa pot exista violente duse la extrem, de ex. asupra victimei unui Peste nu vom gasi o singura rana mortala provocata de un cutit, ci vom gasi pe cadavrul ei 30 de rani, care cu siguranta nu erau toate cauzatoare de moarte.
-tipologia crimei: pot recurge la inscenari, ucid si apoi fura, pentru a crea aparenta jafului. Pot ucide in stare de ebrietate sau din cauza unor afectiuni patologice grave. Pot provoca victimei reale suferinte, torturi, chinuri, inaintea uciderii. Atacuri prin magie neagra. Crime medicale. Comploturile.
-corpuri delicte: medicamente, instrumente chirurgicale, otravuri.

IV. Aspecte astrologice ce pot fi regasite in hartile criminalilor (foarte succinct)

Aspectele prezentate mai sus sunt oarecum generale si sunt date de prezenta Soarelui in fiecare zodie. In realitate, fiecare persoana are planete dispuse in mai multe semne zodiacale, ceea ce face ca profilul astrologic al fiecaruia sa nu fie atat de simplu de realizat, decat in urma unei analize complexe.

Din acestea voi selecta doar aspectele ce pot sugera pe harta unei persoane, tendinte criminale sau posibilitatea de a se intalni in viata cu fatalitatea crimei, ca agresor, dar si ca victima.

a) Planetele

Soarele reprezinta, printre altele, viata. Un Soare prost aspectat pe o harta astrologica poate sugera o viata scurta, pericole, riscuri, cumpene, evenimente nefaste, la care se supune sau este supus un nativ.

Luna guverneaza starea psihica a unei persoane, stabilitatea emotionala, trairile interioare, dorintele. O Luna slabita, debilitata sau prost aspectata poate genera deviatii psihice caracteristice criminalilor, dar si inclinatie catre alcoolism.Aceste doua planete sunt denumite Luminarii si de ele si buna lor aspectare, depinde foarte mult sanatatea fizica, mentala si emotionala a nativilor.

Mercur este planeta mintii, a gandurilor, a ideilor, a comunicarii, a sistemului nervos si a gesturilor manuale. Un Mercur slabit sau agresat de influenta nefasta a altor planete, genereaza minciuna, necinste, hotie, spirit certaret, inclinatie catre insulta, blocaje mentale, manii, ce pot aparea pe fondul unei educatii precare sau din pricina unor afectiuni de ordin mental. Ratiunea slabeste in favoarea instinctelor.
Venus este planeta iubirii, a sentimentelor, dar si a banilor. Un Venus prost aspectat, da in special pentru femei tendinta de a dramatiza esecurile sentimentale, pe fondul careia poate aparea dorinta de razbunare din gelozie. Venus insa este supranumit micul benefic si singur nu poate fi responsabil de caracteristici criminale. El creeaza prin posesivitate si intensitatea pasiunilor premisele pentru o actiune criminala, care insa este definita de alte aspecte astrologice.
Marte denumit si micul malefic, este planeta actiunii, a impulsurilor, a curajului, a spontaneitatii. Este una dintre planete care daca intra in disonanta cu una sau mai multe dintre planete, poate vicia destul de semnificativ aspectele lor, generand agresivitate, impulsuri necontrolate, pericole, accidente, rani, amenintari, violenta, viol, inconstienta, crima.
Jupiter este denumit marele benefic, este planeta justitiar si acolo unde ea este prost aspectata, nativul poate fi certat cu legea sau poate sa fie victima unor nedreptati.
Saturn este denumit si marele malefic, el este responsabil de lectii majore de viata, dar si de reglarile karmice. Pe o harta natala, daca intra in aspect prost cu o planeta, el poate sugera blocaje, intarzieri, obstacole, fatalitati. Toate insa sunt lectii de viata si actiunea lui nu este niciodata aleatorie. Nu exista crima in care Saturn sa nu fie implicat in mod direct. Saturn este o planeta rece, indiferenta, nesentimentala, ce atribuie criminalului acel sange rece de care are nevoie pentru a fi capabil de comiterea unei crime. Saturn este planeta care ne spune ca nu putem vorbi in cazul crimei, doar de o actiune spontana, ci de un act ce are la baza cauze multiple.

Planetele transpersonale, Uranus, Neptun si Pluton miscandu-se foarte lent, pot sugera in tranzitele lor, petrecerea unor evenimente, in urma carora se produc schimbari in mentalitatile oamenilor, in legislatia unei tari (de exemplu o crima odioasa poate determina autoritatile unui stat sa modifice legea, sau din contra o eroare judiciara, poate determina proteste in masa). Aceste planete au vibratii pe cat de inalte si subtile, pe atat de nocive ca efect resimtit de persoanele neevoluate, care se manifesta preponderent instinctual. De exemplu, in cazul persoanelor involuate, lipsite de constiinta si de o gandire superioara, impactul astral al lui Uranus este acelasi cu deranjul mental, nervos si psihic provocat de zgomotul eliberat de decibelii unui stadion pe care se desfasoara un concert de rock, asupra unui om ce a trait o viata intreaga in linistea padurii.

Uranus  este de asemenea si el implicat in crime, deoarece guverneaza evenimentele neasteptate, bruste, socante, dar si armele de foc, explozibilul, actele teroriste, crimele in masa. Cu Uranus malefic, poti deveni criminal, fara sa stii ca puteai fi unul.

Neptun este o planeta ce poate pastra multa vreme evenimentele invaluite in mister si este responsabila de multe crime neelucidate. Aceasta aduce confuzie, betie, drog, nebunie, erori, creeaza cadrul propice unor intamplari stranii, pe care este posibil ca nici criminalul in sine sa nu si le mai aduca aminte. Defineste subconstientul, pierderea ratiunii si conspiratia.
Pluton este o alta planeta malefica ce guverneaza moartea. De aici si implicarea sa astrala in toate crimele.

b) Casele astrologice

Pentru ca mai sus ne-am ocupat de caracteristicile definite de fiecare semn zodiacal, la acest subparagraf, voi vorbi despre casele astrologice care descriu domeniile de interes, sau de ocupatie ale tipului criminal.
Exista 12 case, corespunzatoare fiecarei zodii.

Ascendentul este gradul de la care se pleaca in impartirea caselor pe intreg cercul zodiacal. El este deosebit de important, iar zodia in care el se situeaza il va defini pe criminal la fel de complex ca si semnul in care el s-a nascut. Asadar el este o combinatie de energii astrale aflate in diverse raporturi.

Casa I- guverneaza personalitatea, caracterul, temperamentul unui om, dar si trasaturile fizice. Avem in vedere casa si guvernatorul casei si se pot obtine informatii preliminare legate de personalitatea criminalului.
Casa II – se refera la posesivitate, agresivitate, gelozie, inclinatiile materialiste ale unei persoane (avand in vedere ca multe crime au ca si cauza banii), tendintele ilicite.

Casa III- defineste nivelul de educatie, mediul criminalului, abilitatile, modul de comunicare, obiceiurile, placerea de a specula si insela, inconstienta. Aici se poate vedea daca cel care fura azi un ou, maine va fura un bou. Propagarea actiunilor delicvente este exponentiala pe fodul unei necorectari ale defectelor date de aceasta casa.

Casa IV- este casa familiei, a intimitatii, a caminului, a trairilor emotionale. Ea ne da lamuriri referitoare la ereditatea comportamentului criminal, la violenta care a existat in familia presupusului criminal, la refularile si defularile cauzate de mediul familial in care a crescut sau in care isi desfasoara in prezent existenta.

Casa V- este casa instinctelor, a puterii, a speculatiilor, a riscului, a puterii. Da nativului inclinatii periculoase, in care acesta isi asuma riscuri mari, mai mari decat poate acoperi potentialul sau si de multe ori calea de rezolvare a impasului poate fi crima. Intentiile agresorului sunt dominarea cu orice pret.
Casa VI- este casa afectiunilor usoare de sanatate, a temerilor, fricilor, maniilor, a inferioritatii. Creeaza un cadru dezechilibrat ce poate declansa comportamente criminale motivate de factori pe care individul ii poate exagera datorita unui punct de vedere deformat.
Casa  VII- este casa dusmanilor declarati, raportul nostru social cu celelalte persoane, casa conflictelor, a “dreptatii”, este si casa proceselor. Criminalul isi face insa singur dreptate, pe fondul unor conflicte deschise sau isi duce existenta raportandu-se nu la Sine, cum ar fi normal, ci la ceilalti, fie ei dusmani, fie ei prieteni.
Casa VIII-este casa mortii, a asasinatului, a crimelor de orice tip, a otravurilor, a armelor, a pericolelor, a accidentelor, a furturilor, a misterului, obscurului, a lucrurilor ascunse. Prin tranzite astrale specifice prin aceasta casa (de exemplu la un tranzit jupiterian), pot fi revelate, descoperite o serie de urme, obiecte sau cadavre ascunse si negasite initial, se pot redeschide dosare, pot aparea probe noi in anumite cazuri, ramase nesolutionate din lipsa de probe.
Casa IX- este casa justitiei, in speta ca institutie. Pentru un criminal sau un delicvent, aceasta casa este prost aspectata, ei neavand frica sau respect fata de lege.
Casa X- este casa tatalui, dar si a autoritatii din viata unui om. Reprezinta cauza lui sociala. Atunci cand aceasta casa este prost aspectata, nativul isi poate propune o activitate impotriva societatii si a autoritatii.
Casa XI- ne arata ce tip de anturaj frecventeaza delicventul si daca el actioneaza singur sau in grup. De asemenea defineste organizatiile si, de ce nu, ne vorbeste despre crima organizata.
Casa XII- este casa penitentei, a platii in fata justitiei Divine, casa inchisorii si a executarii pedepsei. Este si casa spitalelor, acolo unde anumiti indivizi sunt internati, considerandu-se ca au comis crime datorita unor dezabilitati mentale. Este casa de final, o harta natala putand indica executarea, asasinarea sau moartea cuiva. Aici este definit subconstientul, cauza a unor fapte pentru care este posibil sa nu se gaseasca o motivatie clara niciodata.

V. Astrograma unui criminal in serie : Ion Ramaru

Date personale: 12.10.1946/ 6:50 am/ Corabia

Ion Ramaru este nascut in zodia Balantei si are ascendent tot in Balanta. Aceasta dublare a Balantei, semn ce ar trebui sa defineasca destinul unui om care isi cauta echilibrul, devine malefica prin insasi plasarea guvernatorului hartii – Venus – in Scorpion, pozitie in care acesta se afla in exil. Guvernatorul hartii fiind slabit, Balanta risca sa devina dezechilibrata. O dublare de acest tip, poate accentua calitatile, dar si defectele, iar in cazul lui Ramaru, a actionat direct prin amplificarea defectelor.
Vorbim despre defecte, deoarece Soarele sau in cadere in Balanta, cel care ii defineste personaliatea, energia, forta si vitalitatea, dar si mostenirea genetica din partea tatalui (si el presupus criminal, insa fara a fi dovedit), se afla pe casa a XII-a, definind o personalitate nesigura, ascunsa, care trece cu usurinta de la o extrema la cealalta, care prin comportamentul sau genereaza conflicte, dar si urmariri secrete. Soarele in casa a XII-a vorbeste despre boala psihica a lui Ramaru, despre faptul ca a fost diagnosticat in acest fel. Asa cum am aratat mai sus, casa a XII fiind casa penitentei, putea indica inca de la nasterea acestuia, dat fiind sextilul pe care il primeste de la Lilith (poarta de deschidere catre spiritele malefice pe casa a II-a, a banilor si posesivitatii, dar si in Sagetator ce arata ca Ramaru era un anarhist), faptul ca acesta va avea probleme cu legea si ca va fi inchis.
Balanta este zodia raportului pe care orice om il are cu ceilalti, atitudinea sa sociala, relationala, conjugala, parteneriala, daca un om stie sa se poarte sau nu, din punct de vedere al educatiei, simtului civic, respectului si diplomatiei cu cei cu care intra in anumite relatii, daca poate face ceva pentru ei sau impotriva lor. Balanta este si zodia justitiei, si ma tem ca aceasta harta ne arata o persoana declarata impotriva ideii de justitie. O alta valenta a Balantei este legata de dusmanii fiecarui individ, in special dusmanii pe care ii constienizeaza sau ii cunoaste, dusmanii pe care si-i face.
Pentru Ramaru, dublul marcaj al Balantei a insemnat faptul ca el nu s-a putut detasa de influenta greu de explicat pe care se pare ca victimele sale au exercitat-o asupra lui. Crima isi gaseste definitia astrala si in aceasta zodie a Balantei, pentru ca intotdeauna exista acest raport de interrelationare intre agresor si victima, criminalul neputand sa comita crima decat asupra unei alte persoane.
Neptun care se situeaza in aceeasi casa cu Soarele sau, vine si actioneaza extrem de puternic asupra subconstientului lui Ramaru, mai ales ca Neptun este sustinut (intarit) prin aspecte benefice de conjunctia Saturn/Pluton, o combinatie malefica ce apare ca un balast pe casa tatalui sau. Ramaru a avut frica de acest barbat si se pare ca pe fondul unei slabiciuni mentale native definite de:
-Uranus retrograd in Gemeni pe casa a VIII- sistem nervos labil, datorat perceperii unor energii de joasa frecventa provenite de la un tip de “educatie” (Gemenii) straniu, atipic, ce il determinau pe micul Ramaru sa simta culpabilitate in fata unei autoritati parentale foarte violente, drastice, impuse cu o forta brutala (Pluton/Saturn in Leu pe casa a X-a)
-opozitia Mercur/Luna, prinse intr-o formatiune karmica denumita careu in T fix(Jupiter/Mercur-Saturn/Pluton-Luna), ce ii limiteaza acestuia capacitatile mentale, facand ca totul sa para foarte dificil de inteles sau de transferat ca si proces mental de la un crez la altul. Asadar mentalul lui era rigid, inflexibil, odata ce mentalul sau nastea o idee, nici ca se mai putea gandi la altceva, transformand-o cu usurinta in fixatie obsesiva. Aceasta formatiune este fixa, rigida si prin faptul ca Ramaru, nefiind un tip simpatic, placut, nu prea primea feed-back-uri pozitive de la ceilalti oameni, pe care el le astepta mereu. Uramarea este ca el devenea irascibil si agresiv.
Revenind la Neptun, el ii conferea lui Ramaru o aura de mister, individul parea ciudat, se comporta ciudat. Neptun aflat in domiciliu de casa, face ca ceva din aceasta poveste a lui Ramaru sa ramana invaluita in mister, chiar multi ani dupa moartea lui, sa nu se afle practic niciodata adevarul pur in legatura cu evenimentele petrecute atunci, cu adevarata sa vinovatie. De fapt el este cat se poate de vinovat, insa Neptun tese in favoarea sa o panza deasa de paianjen, fiecare intrebandu-se din spatele ei, ce este adevarat sau mistificat in toata aceasta istorie.
Si pentru ca vorbeam mai devreme de irascibilitate si agresivitate, casa I gazduieste pe Jupiter, Mercur, Marte toate in Scorpion, la care se mai adauga si Venus de pe casa a II-a tot in Scorpion. Este imposibil sa intalnim persoane angelice cu aceasta combinatie. Scorpionul da trasaturi violente, mai ales ca Marte planeta agresivitatii si conflictului este puternica prin domiciliul sau de zodie si casa, traseaza de asemenea caracteristici razbunatoare, temperamente colerice, Jupiter contribuind la amplificarea acestor trasaturi. Jupiter este benefic, dar asa cum am scris in partea a doua a lucrarii, nu tot ce este bun, este in totalitate bun. Un mediu bun poate fi si mizeria, din punct de vedere al proliferarii microbilor si bacteriilor. Asa si in aceasta situatie.
Cum Scorpionul este zodia mortii si a renasterii, putem spune ca prezenta sa pe casa I a personalitatii lui Ramaru, confera valoare negativa postuma numelui sau, un fel de titlu, prin gratia lui Jupiter, cel aducator de onoruri. Chiar si prin crime, acest om si-a castigat titlul de “cel mai mare criminal din istoria Romaniei”.
Mercur, planeta mentalului in Scorpion, ii conferea acestuia o mentalitate morbida, dar si capacitatea de a-si anticipa, in speta de a premedita crimele. Acestea nu erau simple acte spontane, nu omora la intamplare, ci isi alegea victimele.
Opozitia pe care Luna-ce reprezinta imaginea femeii din viata lui, pe care el o percepea prea putenica (Luna aflandu-se exaltata in Taur) pentru a reusi sa o stapaneasca, o formeaza cu tripla conjunctie Jupiter/Mercur/Marte in Scorpion de pe casa I a personalitatii, defineste un conflict nativ dintre barbatul din el, viril de altfel si femeia in acceptiunea generala.
Si iata ce ii confera o prima caracteristica de criminal in serie: Luna pe casa dusmanilor, femeia ii este dusman  si practic el va actiona repetitiv si criminal pentru a o pedepsi (aceeasi Luna pe casa a VII-a, a justitiei, fie ea si malefice).
Insa prima femeie din viata lui a fost mama si cum aceasta Luna se afla intr-un raport dur cu planetele de pe casa tatalui, se observa ca Ramaru a preluat comportamentul violent din familia lui, in care tata o agresa pe mama lui. Este posibil ca el sa fi fost conceput intr-un raport sexual fortat, aproape un viol al tatalui asupra mamei lui, care a incercat sa il respinga poate pentru ca acesta bause sau poate pentru ca se purta prea urat. Samanta violentei, a urii si a respingerii din partea femeii are origini intrauterine, mama respingand pe tatal care dorea sa o posede si implicit sa o lase insarcinata, deci respingandu-l astfel pe el ca entitate, dornica de intrupare. Asasinarea femeilor reprezinta asadar asasinarea simbolica si repetata a mamei, fiinta care nu l-a dorit. In scrierile biblice este descris pacatul parintilor ce se intinde ca plaga asupra copiilor: "Parintii vor manca agurida si se vor sterpezii dintii copiilor."
Principalul simbol al criminalului ce se poate citi cu usurinta pe harta lui Ramaru este cuadratura Marte in Scorpion pe casa I, semnificand dispret, agresivitate, desfranare sexuala, placeri morbide, la conjunctia Saturn/Pluton ce defineste putere, instinct, forta. Cum acest aspect o include si pe Luna in careul fix in T de care am discutat mai sus, aceasta arata ca aceasta pornire criminala ereditara este indreptata impotriva femeilor. De asemnea Saturn/Pluton se aseaza pe casa a X-a, casa sociala, insemnand ca omoara femei cu care nu are o legatura apropiata familiala sau colegiala, ci efectueaza crime publice, care sunt si mai de temut, pentru ca practice victima ar putea sa fie oricine. Frica se extinde la nivel social. Aceasta idee sustinuta de aspectele de pe casa rolului social, fie el si negativ, reprezinta a doua caracteristica astrologica importanta si definitorie a criminalului in serie.
Venus in Scorpion arata ca manifestarile sale nu erau tipice pentru un barbat. Venus este planeta placerilor si a placutului. In situatia unui Venus exilat, aici avem de a face cu fobiile lui Ramaru. Venus este stapana Taurului unde se afla Luna si se afla pe casa a II-a guvernata de Taur. Toate acestea, Venus (care este si guvernatorul hartii), Taurul si casa II, guverneaza, anatomic vorbind, GURA si DINTII, emblema criminalului, care de altfel a constituit cea mai importanta proba in prinderea si condamnarea lui. Prezenta lui Lilith (poarta de deschidere catre spiritele malefice) tot pe casa a II, arata mania diabolica ce-l stapanea pe Ramaru, deoarece muscatura este antagonica sarutului, ca sa nu mai vorbim de actele de vampirism comise (Sagetatorul de pe casa a II-a si care o gazduieste pe Lilith, guverneaza sangele). Daca sarutul inseamna tandrete, dorinta si/sau iubire, muscatura, prin amprenta agresiva a dintilor, descrie ura, dorinta de razbunare si respingerea fizica pe care i-o creau acele victime. As putea spune ca in faza muscaturii, Ramaru simtea unul din punctele culminanate ale urii, iar dorinta sa subconstienta era ca ele sa nu fi existat in viata lui deloc. Nu si le dorea de fapt, ci omora din ura si dispret. Muscatura, vampirismul, violul si crima erau acte de razbunare si dominare.
Cum Marte(masculinul) si Venus(femininul) sunt gazde ale aceleiasi zodii (ipostaza intalnita in multe harti ale homosexualilor, in special copnjunctia), pot afirma ca Ramaru suferea de o sexualitate reprimata si ca acesta avea tendinte homosexuale refulate, asadar o alta cauza a tendintelor sale criminale si a incapacitatii de a se comporta normal cu femeile impuse social (Balanta cu AS in Balanta arata importanta pe care a avut-o la un moment dat in viata lui teama de a fi altfel decat ceilalti baieti).
Axa nodurilor lunare defineste pe harta cuiva ce ar trebui sa lase in urma din punct de vedere karmic si ce ar trebui sa urmeze in aceasta viata ca destin asumat sau si mai bine zis, arata cum poate un om ajunge la un echilibru urmarindu-si calea si folosind experienta din vietile trecute. Exista doua noduri, Nodul Nord (destinul) si Nodul Sud (karma). Pe harta lui Ramaru, in mod paradoxal, NN se afla pe casa a VIII, o casa periculoasa prin multitudinea de valente contradictorii pe care o guverneaza.
-nivelul I-material, fizic, instinctual-casa a VIII-a inseamna bani, camatarie, droguri, otravuri, crime, prostitutie, adulter, sex, divort, violenta, accidente, violuri, posedare, magie neagra, furt, atacuri, rani, viciu
-nivelul II-mental, intelectual - intuitie, spirit viu, cercetare, chirurgie, medicina legala, psihologie, banci, afaceri profitabile benefice, politie, procuratura etc.
-nivelul III-spiritual-legatura cu lumile subtile, esoterism, metafizica, occultism, clarviziune.
Este clar ca Ramaru din acest punct de vedere nu a urmarit decat nivelul cel mai de jos posibil, fiind deci si un spirit prea putin evoluat, prea egoist, pentru a putea patrunde ideea de  iubire interumana, de compasiune fata de victima sau fata de familia ei. Intr-un cuvant, oricat de bolnav ar fi fost el declarat, eu consider ca nivelul sau de evolutie era mai aproape de cel animalic, ca sa nu mai spun ca atata vreme cat NN se afla pe casa legaturii cu lumea de dincolo, el pastra o conexiune subtila cu entitati diabolice care il manipulau cu usurinta, iar acest lucru il sustine combinatia zodie/ascendent Balanta/Balanta. Deci era slab, insa prin posedare devenea violent. Fenomenul de posedare, din considerente stiintifice, i s-au dedicat multe capitole in manualele de psihiatrie, incercandu-se a se incadra inutil la diverse forme ale afectiunilor cum ar fi schizofrenia, psihoza samd.
Uranus retrograd pe casa a VIII-a in Gemeni defineste scepticismul lui si lipsa lui de credinta in anumite valori si energii divine ce ne guverneaza mai presus de vointa noastra. Lilith in Sagetator arata orizontul lui limitat, ingust, dispretul fata de institutiile de justitie, dar si de Dumnezeu.

Sase planete (Neptun, Soare, Jupiter, Mercur, Marte, Venus) si doi asteroizi (Kiron, Junona) ingramaditi in jurul ascendentului sau ii definesc egoismul, faptul ca el nu se gandea niciodata la suferintele victimelor sale, ci numai la propriile travalii pshihice. Kiron, asteroidul care te pune fata in fata cu consecintele propriilor experiente, pozitionat pe asecendent, nu-l putea ajuta prea mult sa-si constientizeze propriile greseli, din pricina blocajului primit prin cuadratura de la Saturn, dar si datorita psihicului labil care adesea il scotea din sfera rationalului. Insa daca tatal sau a scapat nepedepsit, Kiron pe ascendent in Balanta(justitie) nu putea in nici un caz sa-l lase sa scape fara pedeapsa. As spune ca prinderea infractorilor nu se rezuma doar la abilitatile organelor de cercetare penala sau la greselile comise de infractori, ci in primul rand la urmele de constiinta care pot chinui infractorul, acestia chemandu-si energetic catre ei pedeapsa meritata. Kiron in Balanta spune asadar ca Ramaru avea momente de luciditate in care contrabalansa si catre oroare si consternarea in fata actelor comise, acestea fiind insa impulsuri de foarte scurta durata.

Un alt aspect astral extrem de rar intalnit in hartile unor oameni obisnuiti este conjunctia pe care o realizeza planetele sale cu o serie de stele fixe, ce vin sa accentueze presiunea astrala exercitata asupra acestui individ. Astfel, la mai putin de un grad fata de planeta Uranus, despre care am explicat mai sus ca pe zodia Gemenilor produce instabilitate in ratiune si actiuni ce pot provoca deranj si dezordine la nivel social, se afla stelele Capella, Bellatrix, Arneb, accentuand fatalist si prin impactul pe care il realizeaza pe casa a VIII-a a mortii, intentiile sale criminale. Planeta Mercur a mentalului este prinsa intr-o conjunctie cu Gacrux, o stea fixa care a avut implicatii astrologice intr-o serie de evenimente nefaste precum dezastrul de la Cernobal. Rigel Kentaurus, stea reflector, fiind unul dintre cele mai stralucitoare corpuri ceresti, datorita apropierii de Soare, alaturi de Venus in Scorpion, accentueaza impresiile lui Ramaru referitoare la joasa moralitate a femeilor care-l provocau involuntar pe psihotic.

Lipsa datelor personale ale victimelor nu-mi permite o demonstratie legata de momentul astral deosebit de critic ce se intalneste pe harta unei persoane asasinate si nici faptul ca intre asasin si victima exista un raport astrologic deosebit, marcat adesea prin conjunctiile, cuadraturile si opozitiile dintre planetele lor, in special: Soare, Luna, Marte, Saturn, Pluton, Lilith, in diverse combinatii.

Si iata ca daca pana acum am reliefat etiologia crimei, in cele ce urmeaza voi incerca sa descriu pe scurt aspectele astrale care au determinat trecerea la fapt.

El a inceput sa comita o serie de crime atunci cand Saturn, guvernatorul casei familiei si ereditatii genetice, a intrat pe casa a VIII-a a mortii sau a omorului, facea o opozitie cu Martele natal din Scorpion si realiza o cuadratura cu Saturn/Pluton natal, ale caror semnificatii le-am descries deja.  Impreuna formau o cruce fixa impreuna cu NN din Varsator de pe casa a IV-a a instinctelor sale animalice, dar si a sfarsitului care nu-i era departe. Aceasta reactie violenta si criminala a avut loc dupa o agonie intesa si prelungita care s-a desfasurat intre mai ’69 si mai ’70, cat acelasi Saturn in tranzit a realizat o conjunctie cu Luna natala, amplificandu-i angoasa in fata femeilor.
Saturn este o planeta care nu permite unor asfel de fapte sa ramana nepedepsite. Saturn este si o planeta sociala si aici as aminti aforismul lui Alexandre Lacassagne (Scoala cartografica lyoneza) care spunea ca “fiecare tara are criminalii care si-i merita”. Daca tatal sau ar fi fost prins, condamnat si si-ar fi ispasit pedeapsa, atunci este posibil ca Ramaru sa nu mai fi fost in aceasta ipostaza, ci probabil intr-o alta la fel de periculoasa, insa doar pentru el insusi. Asadar Saturn isi pedepseste societatea pentru incompetenta sa. Saturn denota cruzime, raceala si intarzieri in prinderea criminalului.
Este prins la 27 mai 1971, atunci cand Lilith si Pluton se intalnesc pe cuspida casei a XII-a, a privarii de libertate. Cand Lilith intra pe acest segment nativul plateste toate greselile pe care le-a facut in ultimii 9 ani, cat a tinut tranzitul sau prin cercul zodiacal. Lilith ispiteste, ademeneste si apoi pedepseste, cerandu-si plata pentru “distractia” furnizata, ca si fruct interzis.
La 23 octombrie 1971 este omorat prin impuscare. Saturn pe casa a VIII-a denota procese defavorabile, iar in Gemeni arata ca derularea procesului a fost superficiala si ambigua. Saturn pe casa a VIII-a este aducator de moarte, moarte pe care insa Ramaru o respinge pentru ca el se considera o victima a tatalui sau, ceea ce este partial adevarat. Are accese nestapanite determinate de conjunctia Uranus (turbulenta)/Lilith in Balanta ce vorbesc despre faptul ca Ramaru nu accepta sentinta finala. Insa aceeasi conjunctura Uranus/Lilith in tranzit peste Soarele in casa XII –a sau (curmare a energiei vitale brusc, prin explozie)  definesc o moarte prin impuscare. Casa a XII-a este casa de final, ca si casa a IV, unde il regasim pe Marte in Varsator la fel de violent, acest lucru semnificand acest final violent, nefiresc, nenatural, in sensul unei morti nenaturale, de batranete sau boala,  insa care a venit ca un efect firesc, in urma unor cauze complexe, multiple si greu de prevenit in totalitate, atata vreme cat Pamantul reprezinta o gazda atat pentru spirite inalte, evoluate sau in curs de evolutie, cat si, din pacate, pentru spirite decazute, involuate.

VI. Incheiere

 Departe poate de a fi cuprins in aceste pagini tot ce se putea spune despre acest capitol trist, as vrea sa spun ca Astrologia poate reprezenta acel Galileo Galilei pe care psihologii sau criminologii il asteapta pentru a le ordona putin sistemul de orientare si punctele de vedere. Carl Gustav Jung a facut-o si s-a inspirat din astrologie in fundamentarile sale. Pe cale de a parasi aceasta Era a Pestilor si pe cale de a pasi in Era Varsatorului, Astrologia, o stiinta uraniana guvernata de zodia Varsatorului, isi va recapata poate din drepturile incalcate de cei ce s-au temut doar de purul si limpedele ei adevar. Astrologia nu ne va furniza toate raspunsurile, insa ne va ajuta enorm atata vreme cat ii vom cere sfatul.

Stelele sunt organele vitale ale unui organism cosmic, din care facem parte si de care depindem.

 

Home Page ContactContact Home PagePrima Pagina | Previziuni 2020
Karma | Interpretare Natala | Previziuni | Compatibilitate, Relatii
Astrologie Orara | Numerologie | Sfaturi Medicale | Analiza Financiara | Astrologie Esoterica
Carti Publicate | Biografie | Contact

Situri prietene: www.Printarie.ro | www.Voiajuri.ro

 

Previziuni astrologice
Berbec Taur Gemeni Rac Leu Fecioara Balanta Scorpion Sagetator Capricorn Varsator Pesti